SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

031 737 242

Skip to Content

Blog Archives

Lara in Miha: Zima je njuna druga ljubezen

Celo noč je snežilo. Zbudili smo se v jutro, ko je zima povedala svoje. Takoj mi je postalo jasno, da bo pot do Hotela na Krvavcu še pestra.

Na polovici poti sva bili z Nino, mojo desno roko, hitro sklepčni, da bo bolje in predvsem varneje, opremiti avto s snežnimi verigami. Takoj zatem se ob nama ustavi mlada družinica in nama priskoči na pomoč. HVALA. Prijazna gesta nama je polepšala jutro in pot sva nadaljevali z lahkoto.
Krvavec je bil zavit v meglo. Temperature pod ničlo. Veter je vrtinčil sneg, ki je rahlo naletaval. Vsem je bilo jasno, tudi velikim ljubiteljem zime, da dan ni ravno idealen za poroko. Pa vendar je to vseeno bil! In to kakšno!
Vzdušje na pripravah je bilo popolno. Obilica dobre volje med zbranimi in vsi željni zabave. Razpoloženje je bilo nalezljivo. Vreme ni nikogar prav nič motilo.
Vonj po sveže pečenih flancatih nas je žgečkal v nos, ko jez ženin Miha s solzami v očeh zagledal nevesto Laro. V smučarskih pancarjih je elegantno stopila v njegov objem. Po zaobljubah in poljubih sta si nadela poročne smuči in se s svati odsmučala do kapele na cerkveni obred.
Še ena nepozabna zimska pravljica, polna solz sreče, smeha, veselja in pravega zimskega smučarskega žura, ki je trajal do zgodnjih jutranjih ur.
Kaj je prineslo jutro, nam je vsem jasno, kaj ne? Svatje so se prebudili v čarobni sončni zimski dan.
Seveda so ga dobro izkoristili za smuko in se naužili zimskega sonca!
V ljubezni vreme res ne igra nobene vloge. Pokaže nam, da je ljubezen tista, ki šteje.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Organizacija : nevesta Lara Humek

Lokacija : Hotel Krvavec

Prevoz : RTC Krvavec – gondola, sedežnica, snežni teptalec

Nevestina obleka: Sanjska obleka

Prstana: Zlatarstvo Koman

Glasba: Pop Deluxe

Foto: vrhunska Ana Gregorič

Slaščice: MAMAI in  MAMI( tašča)

Torta: slaščičarna Aurora

Tadeja in Andraž : Gojzerji, gore, jaz, ti in tvoj nasmeh.

Hladna poletna sapica je na 1600m Krvavške plaže hitro odgnala soparo, ki se je vlekla po dolini. Gojzarji na nogah in širok nasmeh na obrazu neveste Tadeje in ženina Andraža sta že ob prihodu nakazala, da preprost dan še zdaleč ne bo dolgočasen. Sproščena intimna poroka je bila polna čustev, solzic sreče in ptičjega petja. Vriski zmagoslavja, glasen smeh, obilica glasbe in zabave so se celoten dan prepletali z mirnostjo gora, šumenjem vetra in spokojnostjo, ki jo daje gorska narava. Onadva, sama, združena na njunem najljubšem kraju, v gorah, ujeta v objemu tišine in ljubezni. To je tisto, kar bo dalo večnosti pomen.Gore so vedno čarobna poročna lokacija.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Foto : Večni trenutek

Lokacija priprav in slavja :Hotel Krvavec

Lokacija obreda : Škratov vrt – Hotel Krvavec

Nevestina obleka: Karizma poročni atelje

Ženinova obleka: Karizma poročni atelje

Prstana: Zlatarstvo Lavtižar

Make up in frizura:NC make up

Animacija na slavju: Ansambel Poljanšek

Najboljše poročne torte: Nevestina teta

Živa in Peter : S plesom se začne, s svatbo konča.

Na zgodnje jesensko jutro je burja skozi Vipavsko dolino podila koprenasto meglico. V rahlem valčku je z njo  poplesavala med trsi Refoška, ki so svoje grozde pripravljali za najbolši Teran in s svojim repom pometala ulice stare Kraške vasice Goče. In, ko je sonce ogrelo neizprosen kamen se je na njem čutil lahkoten Petrov korak. Za “prtonom” stare domačije ga je čakal nepozaben dan in seveda njegova Živa. Dvema zaljubljenima v življenje in ples ter zaradi ukrepov peščici prisotnim je organizatorka Špela pričarala dan poln solza, smeha, ljubezni, čustev, nepozabnih trenutkov ujetih v stare običaje in ovitih v tančico časa. Brez hitenja in nepotrpežljivosti se je dan iskril in odvijal lahkotno in romantično dokler ples svetlobe ni začel nakazovati, da se dan izeka. Vsi strahovi o omejitvah, ukrepih, prilagajanjih,utesnjenosti zaradi mask… so izginili oziroma jih sploh nismo več opazili. Enako kot jutranjo meglico jih je odnesla burja. Še sreča, da je bil na vsakem koraku prisoten Miha na vseh ostalih pa Miha (Dream moment wedding ), ki sta videla vse in še več, kar naše oko ni utegnilo.V objek apatata sta ulovila neprecenljive trenutke in jih uokvirila ter jih zapisala v zgodovino. Vonj po prihajajočem večiru je odprl vrata Majerije, ki je bila že pripravljena za zabavo in ples. Kaj pa drugega bi od plesalcev pričakoveli.

Delček njune zgodbe si lahko ogledat v tem filmčku.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Organizacij: Špela Ažman Svetina

Foto : Dream moment Wedding

Video: Prestige film

Lokacija priprav in slavja : Majerija

Lokacija obreda : Vipava- Goče

Nevestina obleka: Sanjska obleka

Nevestina plesna obleka: Mamina poročna iz pred 32 let

Ženinova obleka: Sens

Prstana: Zmay jewerly

Make up in frizura: Sarah Bamburač

Nohti: Eva Kruh – Eline beauty

Glasba pri obredih : AljaWolte Sula˛& Andraž

Animacija na slavju: Gorazd Špegelj- DJ Gogi

Popestritev: Fotoprikolica

Torta: Alenka Kodele

in brez tega ta zgodba nebi bila taka

Ples: Center plesa Prostyle

Eva in Alan: Velika Planina

Zgodba Eve in Alena se je odvijala na poseben način. V bistvu se vse poročne zgodbe odvijajo na poseben način, vendar je bila ta še malce bolj drugačna. Par sem spoznala šele na poročni dan. E&A živita na Malti. Ker je Eva Slovenka, je svojim novim sorodnikom želela podariti nepozabno darilo – lepote Slovenije.

Svoj sanjski dan si je zamislila v neokrnjeni naravi na nadmorski višini 1526m, nad Domžalskim domom na Mali planini s pogledom na najlepše slovenske gore. Organizacijo sta popolnoma prepustila Urški iz Turbulenze, ki je izbrala popolno ekipo. Že na vse zgodaj smo krepko zavihali rokave, da so stvari tekle kot morajo. Iz minute v minuto smo bili nad videnim rezultatom in vzdušjem enostavno navdušeni.

Sončen dan je vsem prisotnim ponudil čaroben razgled. Fotograf Žiga iz Ne čakaj na maj je v svojem zapisu napisal: »Baje, da te na tej višini hitreje sonce opeče. Malo me je res. Je bilo pa brez dvoma vredno.«  S tem se vsi strinjamo.

Romantično vzdušje se je preneslo tudi na vse mimoidoče pohodnike, ki so z radovednostjo pristopili zraven  in tako pripomogli k še bolj spontanemu in pristnejšemu vzdušju. Dan je bil nepozabnem!

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Organizacija: Želimo.si

Foto: Ne čakaj na maj (oglejte si tudi njihovo foto zgodbo te poroke)

Leseni izdelki : Wooden stuff

Šotori in Oprema : Turbulenzza

Lokacija: Mala planina

Špela in Rok: Zimska pravljica

Načrtovanje zimske poroke je vedno polno izzivov. Ko se zjutraj odpravim od doma in se prebijam po kotlinski megli, v glavi preigravam možne scenarije in ne neham upati. Ovinkasta pot me vodi skozi gozd in nekje pod vrhom me skozi meglo pozdravijo prvi sončni žarki, ki mi na obraz zarišejo otroški nasmeh.

Zavem se, da je pred mano dan, ki ga bom poimenovala zimska pravljica.

Kljub nizkim temperaturam smo vsi dobre volje. Pogled na nevesto Špelo, ki razgaljenih ram poplesava po snegu, je navdihujoč. Za dva ljubitelja zime so se sanje izpolnile.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Lokacija : Hotel Krvavec – plaža

Prevoz : RTC Krvavec – gondola, sedežnica

Nevestina obleka: Poročni kotiček

Foto: Sanja,s visuals

Anja in Erik: Nežna belina ujeta v iskrivost Lipicancev

Tudi poroka Anje in Erika je bila še ena izmed ˝2020˝ porok. Še ena ˝korona˝ poroka. Prežeta z negotovostjo, omejitvami, sprostitvami… Potrebne so bile spremembe, prilagoditve, kompromisi, dogovarjanja, ampak z veliko potrpljenja in optimizma nam je uspelo! 5.9.2020 je rahlo, nežno meglico dvignil konjski dir. Sonce se je bohotilo. Rahla sapica se je poigravala s praprotjo, ki je kraljevala v dolini, katero zgodaj spomladi pobelijo zvončki. Nežni zvoki violin so po gozdni poti vilinsko pospremili Anjo, ki je z nasmehom na ustnicah stopala proti Eriku. Mirno in spokojno, dokler ni bil izrečen “DA, VZAMEM”. Ta je seboj prinesel strast in energijo, ki se je z vsakim naslednjim korakom bolj razvijala v pravo zabavo. In seveda, kot se na Krasu spodobi, je bila na koncu ena res dobra ˝fešta˝.

 

SODELUJOČI “ANGELČKI” NA POROKI:

Nevestina obleka: Salon White Couture, Ljubljana

Ženinova obleka: salon Carli (Italia)

Nevestina frizura: Frizerska dejavnost Teja Pahor s.p.

Ženinova frizura: Brivnica Baron

Make up: Teja Plesničar

Dekoracija: dve zelo pridni in marljivi deklici Marja, M detajl  in Petra Pika, Krasen.si

Prstani: Zmay Jewlery

Fotograf: Klemen Batagelj

Snemalec: Videomaster, Temir Isaev

Izposoja Oldtimerja: Tadej Lončarič

Glasbena skupina: Glasbena skupina Jamm

Poročna torta: Slaščičarna Ajdovščina

Organizacija poročnih obredov in cateringa na uradnem delu: Minka Dolić (HOLDING KOBILARNA LIPICA, d.o.o.), Lipica Turizem

 

Lokacija poročnega obreda: Kobilarna Lipica, cerkveni obred (Dolina Lurške matere božje), civilni obred (Grajski vrtovi)

Lokacija poročnega slavja in večerje: Turistična kmetija Mahnič, Grahovo Brdo

Lokacija priprav in 1 poročne noči: Hotel Grahor, Dane pri Sežani

Anja in Gašper: Ljubezen je ena nora zabava

Na prvem sestanku z nevesto mi je bilo vse popolnoma jasno…

Anja je čudovito srčno, vedno nasmejano dekle. Na prvem sestanku me je popolnoma pozitivno presenetila s stavkom: »Jaz hočem ful romantično poroko in en ful dober žur!«.  Njena do pike izdelana vizija poroke ni dopuščala niti najmanjše napake. Predvidela je vsak korak, vsak detajl. Pomislila je na prav vsako malenkost. Zato pri načrtovanju detajlov za njenio poroko, nisem imela veliko dela. Moja glavna skrb je bila njena pričakovanja in navdušenje realizirati in je ne razočarati.

Poroka je bila načrtovana za 6.6.2020. Ker je na vrhuncu priprav v našo deželo zavil Covid 19, smo do konca odlašali in v negotovosti rezervirali tudi rezervni datum, 8.8.2020. Štirinajst dni pred junijskim datumom se poroke sprostijo. Anjin načrt, vključno z deklišcino in fantovščino ni dopuščal napak. Odstopanje od vodila »Hočem ful hud žur«, ni prišlo v poštev in tako smo poroko prestavili na rezervni datum.

In ne boste verjeli, 6.6.2020 so se uprepi sprostili, 8.8.2020 pa ponovne grožnje z zaostritrili.

Kljub temu, da je bilo potrebno zmanjšati število svatov, so priprave tekle kot po maslu. Mislim, da so fotografije dovol zgovorne. Imela sta romantočno poroko in res fulll hud žur! Poroka je bila ena sama romantika in zabava.

Njuno foto zgodbo si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Lokacija : Hotel Polževo
Fotografije: Piqant 
Snemalka: Isa Gauvin
Pecivo: prijateljice
Back To TopBack To Top