SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

031 737 242

Skip to Content

Blog Archives

Eva in Alan: Velika Planina

Zgodba Eve in Alena se je odvijala na poseben način. V bistvu se vse poročne zgodbe odvijajo na poseben način, vendar je bila ta še malce bolj drugačna. Par sem spoznala šele na poročni dan. E&A živita na Malti. Ker je Eva Slovenka, je svojim novim sorodnikom želela podariti nepozabno darilo – lepote Slovenije.

Svoj sanjski dan si je zamislila v neokrnjeni naravi na nadmorski višini 1526m, nad Domžalskim domom na Mali planini s pogledom na najlepše slovenske gore. Organizacijo sta popolnoma prepustila Urški iz Turbulenze, ki je izbrala popolno ekipo. Že na vse zgodaj smo krepko zavihali rokave, da so stvari tekle kot morajo. Iz minute v minuto smo bili nad videnim rezultatom in vzdušjem enostavno navdušeni.

Sončen dan je vsem prisotnim ponudil čaroben razgled. Fotograf Žiga iz Ne čakaj na maj je v svojem zapisu napisal: »Baje, da te na tej višini hitreje sonce opeče. Malo me je res. Je bilo pa brez dvoma vredno.«  S tem se vsi strinjamo.

Romantično vzdušje se je preneslo tudi na vse mimoidoče pohodnike, ki so z radovednostjo pristopili zraven  in tako pripomogli k še bolj spontanemu in pristnejšemu vzdušju. Dan je bil nepozabnem!

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Organizacija: Želimo.si

Foto: Ne čakaj na maj (oglejte si tudi njihovo foto zgodbo te poroke)

Leseni izdelki : Wooden stuff

Šotori in Oprema : Turbulenzza

Lokacija: Mala planina

Špela in Rok: Zimska pravljica

Načrtovanje zimske poroke je vedno polno izzivov. Ko se zjutraj odpravim od doma in se prebijam po kotlinski megli, v glavi preigravam možne scenarije in ne neham upati. Ovinkasta pot me vodi skozi gozd in nekje pod vrhom me skozi meglo pozdravijo prvi sončni žarki, ki mi na obraz zarišejo otroški nasmeh.

Zavem se, da je pred mano dan, ki ga bom poimenovala zimska pravljica.

Kljub nizkim temperaturam smo vsi dobre volje. Pogled na nevesto Špelo, ki razgaljenih ram poplesava po snegu, je navdihujoč. Za dva ljubitelja zime so se sanje izpolnile.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Cvetje in dekoracija: M detajl

Lokacija : Hotel Krvavec – plaža

Prevoz : RTC Krvavec – gondola, sedežnica

Nevestina obleka: Poročni kotiček

Foto: Sanja,s visuals

Anja in Erik: Nežna belina ujeta v iskrivost Lipicancev

Tudi poroka Anje in Erika je bila še ena izmed ˝2020˝ porok. Še ena ˝korona˝ poroka. Prežeta z negotovostjo, omejitvami, sprostitvami… Potrebne so bile spremembe, prilagoditve, kompromisi, dogovarjanja, ampak z veliko potrpljenja in optimizma nam je uspelo! 5.9.2020 je rahlo, nežno meglico dvignil konjski dir. Sonce se je bohotilo. Rahla sapica se je poigravala s praprotjo, ki je kraljevala v dolini, katero zgodaj spomladi pobelijo zvončki. Nežni zvoki violin so po gozdni poti vilinsko pospremili Anjo, ki je z nasmehom na ustnicah stopala proti Eriku. Mirno in spokojno, dokler ni bil izrečen “DA, VZAMEM”. Ta je seboj prinesel strast in energijo, ki se je z vsakim naslednjim korakom bolj razvijala v pravo zabavo. In seveda, kot se na Krasu spodobi, je bila na koncu ena res dobra ˝fešta˝.

 

SODELUJOČI “ANGELČKI” NA POROKI:

Nevestina obleka: Salon White Couture, Ljubljana

Ženinova obleka: salon Carli (Italia)

Nevestina frizura: Frizerska dejavnost Teja Pahor s.p.

Ženinova frizura: Brivnica Baron

Make up: Teja Plesničar

Dekoracija: dve zelo pridni in marljivi deklici Marja, M detajl  in Petra Pika, Krasen.si

Prstani: Zmay Jewlery

Fotograf: Klemen Batagelj

Snemalec: Videomaster, Temir Isaev

Izposoja Oldtimerja: Tadej Lončarič

Glasbena skupina: Glasbena skupina Jamm

Poročna torta: Slaščičarna Ajdovščina

Organizacija poročnih obredov in cateringa na uradnem delu: Minka Dolić (HOLDING KOBILARNA LIPICA, d.o.o.), Lipica Turizem

 

Lokacija poročnega obreda: Kobilarna Lipica, cerkveni obred (Dolina Lurške matere božje), civilni obred (Grajski vrtovi)

Lokacija poročnega slavja in večerje: Turistična kmetija Mahnič, Grahovo Brdo

Lokacija priprav in 1 poročne noči: Hotel Grahor, Dane pri Sežani

Anja in Gašper: Ljubezen je ena nora zabava

Na prvem sestanku z nevesto mi je bilo vse popolnoma jasno…

Anja je čudovito srčno, vedno nasmejano dekle. Na prvem sestanku me je popolnoma pozitivno presenetila s stavkom: »Jaz hočem ful romantično poroko in en ful dober žur!«.  Njena do pike izdelana vizija poroke ni dopuščala niti najmanjše napake. Predvidela je vsak korak, vsak detajl. Pomislila je na prav vsako malenkost. Zato pri načrtovanju detajlov za njenio poroko, nisem imela veliko dela. Moja glavna skrb je bila njena pričakovanja in navdušenje realizirati in je ne razočarati.

Poroka je bila načrtovana za 6.6.2020. Ker je na vrhuncu priprav v našo deželo zavil Covid 19, smo do konca odlašali in v negotovosti rezervirali tudi rezervni datum, 8.8.2020. Štirinajst dni pred junijskim datumom se poroke sprostijo. Anjin načrt, vključno z deklišcino in fantovščino ni dopuščal napak. Odstopanje od vodila »Hočem ful hud žur«, ni prišlo v poštev in tako smo poroko prestavili na rezervni datum.

In ne boste verjeli, 6.6.2020 so se uprepi sprostili, 8.8.2020 pa ponovne grožnje z zaostritrili.

Kljub temu, da je bilo potrebno zmanjšati število svatov, so priprave tekle kot po maslu. Mislim, da so fotografije dovol zgovorne. Imela sta romantočno poroko in res fulll hud žur! Poroka je bila ena sama romantika in zabava.

Njuno foto zgodbo si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

 

PRIČAKOVANJA SMO IZPOLNILI:

Lokacija : Hotel Polževo
Fotografije: Piqant 
Snemalka: Isa Gauvin
Pecivo: prijateljice
Back To TopBack To Top